KOOK JE GEZOND

 

Moeilijkheidsgraad: meer gevorderden

Je hebt een goede basiskennis van koken.

 

Door het gebruik van diverse kooktechnieken, leer je een menu aan te passen. Je leert:

 

• zoutarm, suikerarm, vetarm en vegetarisch koken

• vervangproducten benoemen en gebruiken

• voedingsmiddelen verantwoord kiezen

• werken met een voedingsmiddelentabel

• herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik en bewaarmethode van grondstoffen

• eenvoudige menu’s uitwerken

• bouillon trekken

• snijtechnieken voor groenten, fruit, vlees en vis

• basis kooktechnieken onder begeleiding uitvoeren : koken, bakken in de oven, braden, stoven,

met toepassing op groenten, aardappelen, deegwaren, rijst, vlees en vis

• organiseren

• de hygiëneregels in acht nemen.

 

Een greep uit de gerechten die je zal leren bereiden:

 

antipasta van courgette en mozzarella, paddenstoelenschuitjes, groentenbouillon trekken, venkelsoep, kikkererwtenburgers, couscous, visnuggets met tartaarsaus, abrikozensoufflé, mangosalade met gember en koriander, rabarber– aardbeien crumble

 

 

AANBOD SCHOOLJAAR 2017-2018:

 

Deze module bieden wij momenteel niet aan.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen, indien je op de hoogte wil worden gehouden over eventueel startdata.

 

GO! CVO VIVA ANTWERPEN

 

Distelvinklaan 22

 

2660 Hoboken

CONTACT

 

0476 96 49 57 (geen sms aub)

OPENINGSUREN SECRETARIAAT

 

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

 

 

 

: 9.00u tot 12.30u - 13.30u tot 16.30u

: 9.00u tot 12.30u - 13.30u tot 16.30u

: 9.00u tot 12.00u

: 9.00u tot 12.30u - 13.30u tot 16.30u

: 9.00u tot 12.00u