KOOK JE GEZOND

 

Moeilijkheidsgraad: meer gevorderden

Je hebt een goede basiskennis van koken.

 

Door het gebruik van diverse kooktechnieken, leer je een menu aan te passen. Je leert:

 

• zoutarm, suikerarm, vetarm en vegetarisch koken

• vervangproducten benoemen en gebruiken

• voedingsmiddelen verantwoord kiezen

• werken met een voedingsmiddelentabel

• herkomst, voedingswaarde, verteerbaarheid, gebruik en bewaarmethode van grondstoffen

• eenvoudige menu’s uitwerken

• bouillon trekken

• snijtechnieken voor groenten, fruit, vlees en vis

• basis kooktechnieken onder begeleiding uitvoeren : koken, bakken in de oven, braden, stoven,

met toepassing op groenten, aardappelen, deegwaren, rijst, vlees en vis

• organiseren

• de hygiëneregels in acht nemen.

 

Een greep uit de gerechten die je zal leren bereiden:

 

antipasta van courgette en mozzarella, paddenstoelenschuitjes, groentenbouillon trekken, venkelsoep, kikkererwtenburgers, couscous, visnuggets met tartaarsaus, abrikozensoufflé, mangosalade met gember en koriander, rabarber– aardbeien crumble

 

 

AANBOD SCHOOLJAAR 2017-2018:

 

EXTRA INFO KOKEN

Voor deze module kan er momenteel niet meer ingeschreven worden. We starten opnieuw in september 2018.

 

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe startdata? Neem dan zeker even contact met ons op.

GO! CVO VIVA ANTWERPEN

 

Distelvinklaan 22 (secretariaat: blok B)

 

2660 Hoboken

CONTACT

 

0476 96 49 57 (geen sms aub)

 

info@cvo-viva.be

OVER CVO VIVA ANTWERPEN

 

Centrumreglement

 

Missie

 

Opleidingen

OPENINGSUREN SECRETARIAAT (BLOK B)

 

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

 

 

 

: 9u tot 12u - 14u tot 16u - 18u tot 20u

: 9u tot 12u - 14u tot 16u - 18u tot 20u

: 9u tot 12u

: 9u tot 12u - 14u tot 16u - 18u tot 20u

: 9u tot 12u